Snor naar Brom

Van snor naar brom keuren

Informatie helmplicht en omkeuren

Vanaf 1 januari 2023 is er een helmplicht voor snorscooters, dit zijn alle scooters met een blauwe kentekenplaat. Vanaf 3 januari is het bij ons mogelijk om de scooter om te zetten naar 45km/u brom scooter zodat je harder mag rijden (RDW omkeuren snorscooter GWC erkenning) hieronder leggen wij de voor en nadelen uit en hoe dit in zijn werk zal gaan.

Als je de scooter naar brom keurt zal je ook op de rijbaan moeten gaan rijden tussen het drukke stadverkeer, je moet op meer borden letten en uitkijken dat je niet ergens rijdt waar dat niet toegestaan is, ook zal je een volwaardige scooter of motorhelm moeten dragen.

Als je de scooter op snor kenteken houdt dan mag je gewoon op het fietspad blijven rijden, Er zijn al helmen beschikbaar welke speciaal voor snorscooters zijn gemaakt, deze helmen zijn zeer licht en kan je vergelijken met een ski-helm of fietshelm, deze helmen houden je oren vrij zodat je nog steeds de geluiden om je heen goed kunt horen. De helmen zijn gemaakt van kunststof met een piepschuim binnen voering, natuurlijk mag je ook een gewone scooter of motorhelm dragen, de speciale pedelec helmen zijn helmen met de juiste goedkeuring. 

Wij hebben diverse helmen op voorraad in de winkels, ook speciale snorscooter helmen, wees op tijd want de vraag naar helmen is groot en de bevoorrading slecht!

Omkeuren per 3 januari 2023

Tot op heden moest je nog steeds naar de RDW keuringsstations om jouw scooter van snor naar brom te keuren, Sinds 3 januari 2023 hoeft dit niet meer en kan je bij ons jouw scooter van snor naar brom laten zetten, wij verzorgen de gehele ombouw, keuring en kentekenplaat wisseling, dit zal een stuk sneller zijn dan de huidige wachttijd bij de RDW, op het moment duurt het slechts 1-2 werkdagen, voorbeeld: Dinsdag om 10.00 uur scooter gebracht dan is hij donderdag om 10.00 uur weer klaar met nieuwe gele kentekenplaat .

Wij kunnen de scooter in Driel en Arnhem omkeuren, in beide filialen hebben wij deze bevoegdheid.

Wat kost deze keuring?

De keuring kost bij ons € 99.95 inclusief omruilen blauwe naar gele kentekenplaat en BTW exclusief afstellen snelheid.
Het ombouwen verschilt per scooter, hiervoor sturen wij graag een passende offerte, wil jij alvast een afspraak maken? vul dan ook het onderstaande formulier in, kies een datum en tijd en maak de reservering,
 
Houd er rekening mee dat de RDW verwerkingstijd heeft, Hierdoor kan na de keuring de scooter niet direct mee, wij melden bij de RDW dat de scooter aan alle nieuwe eisen voldoet, de RDW verwerkt deze aanvraag en past de gegevens aan in het kentekenregister, hierna kunnen wij de kentekenplaat laten omruilen voor de gele versie, dit kan enkele werkdagen duren, dit is afhankelijk van de drukte bij de RDW en de kentekenplaat producent.
 

Let wel op, de technische staat van de scooter wordt ook nagekeken, Wij doen ook een geluidsmeting, dit betekend dat jouw scooter in goede conditie moet zijn, mocht er iets niet goed zijn kunnen wij dit uiteraard repareren, dit zijn dan natuurlijk extra bijkomende kosten, begrenzers zijn niet toegestaan.

Omkeuren scooter reserveren

Zoekwoorden: Scooter omkeuren arnhem – Scooter omkeuren Driel – Scooter omkeuren Elst – Scooter omkeuren Bemmel – scooter omkeuren Heteren – scooter omkeuren Velp – scooter omkeuren Rheden – scooter omkeuren Huissen – van snor naar brom keuren – scooter omkeuren – blauw naar geel kenteken – helmplicht snorscooter – helmplicht snor – RDW keuring bromscooter – RDW keuringen – wie mogen scooter omkeuren – waar scooter omkeuren naar brom – Vespa naar brom keuren – Sym naar brom keuren – wat kost scooter naar brom keuren – Italia naar brom keuren – Kymco naar brom keuren – Elektrische scooter naar brom keuren – AGM naar brom keuren – GTS naar brom keuren – La souris naar brom keuren – scooter keuren – ik wil mijn scooter omkeuren